tro på er själva.

Var finner vi vår styrka?
Jag är en vecka in i separationen och är en känslomässig "bergochdalbana". Då börjar tankarna snurra på var man hittar sin styrka? Sin drivkraft att ständigt vilja gå framåt, inte bara i "svåra" situationer, utan jämt och ständigt vill människan framåt. Somliga mer, somliga mindre.
Vad kommer hända med denna Blogg och varför skriver jag den?
Möjligt att det har med min själv läkning att göra. Att få ner tankar och känslor på ett konkret sätt för att lättare kunna sortera. Fast tanken har slagit mig många gånger att börja skriva ner mina tankar och idér någonstans för att med tiden få en fin samling. Så var är då bästa stället att göra detta? Jo, en Blogg naturligtvis.
För tre månader sen började vårt nya liv i Göteborg. Allt var perfekt och vi var så lyckliga.
För fem veckor sen flyttade vi in i vår nybyggda fina lägenhet och allt var ännu bättre.
Nu, sen en vecka tillbaka sitter jag här ensam i en lägenhet som på köpet förlorade halva sitt möblemang.
I en ekonomisk situation som tvingar mig att sälja delar av det återstående möblemang för att "klara" mig till den 25:e.. hmmm, Fast nu börjar det låta mer som en gnällblogg än något stärkande.
Jag har fått höra, att ska man ändå älta, så älta i något bra, eller något positivt man vill göra i framtiden.
För det är ju bara dumt att förstärka det som varit dåligt. det blir ju knappast bättre.
vi människor är nog dom enda varelser på jorden som bestraffar sig själv flera gånger för samma misstag.
tänk er när man gjort något dumt. Då tänker man ofta: nä men fy vad dum jag var, varför gjorde jag sådär. Så skäms man lite eller mår dåligt en stund. två timmar senare är man där igen: gud vilken idiot jag har varit, så skäms man igen.
Faktum är att det är precis lika illa som att skälla på sitt barn när dom gjort något dumt. för att två timmar senare skälla på dom igen. Sen nästa morgon vid frukost bordet, igen och igen. Tror ni det sätter spår med ett sådant beteende?
Tror ni dom spåren är positiva eller negativa? Så varför gör vi så mot oss själva?
Se till att stärka er själva med positiva tankar och berömmelse. Tänk: Gud vad bra jag var igår på jobbet. Eller, vad duktigt jag hanterade den där situationen. Jag lovar att det kommer krävas en insats att börja tänka så om ni inte redan gör det. En insats där det kommer krävas att man är uppmärksam på vad man egentligen tänker. Fast lägger ni energin till det, så kommer det med tiden att ske med automatik. Ni kommer känna att en sådan liten förändring har stora positiva fördelar som tex ökat självförtroende. För det är exakt det ni gör när ni tänker så, Ni tror på er själva.
Nu ska jag ner på Friskis och träna lite. Det är en av mina positiva förändringar. Mår kroppen bra är det lättare för huvudet att göra det med.

RSS 2.0